Tävlingsschema för cykel under 2017 – del 3

Vi är nu framme vid den tredje och sista delen där vi tittar närmare på 2017 års tävlingsschema inom cykel och dess olika kategorier, från landsvägsåkning till mountainbike och andra spännande evenemang.

Transcontinental Race No.5

Här har vi en uthållighetstävling som växer mer och mer i popularitet världen över, sedan den hölls första gången under 2013. Inför 2017 års upplaga har vi redan nu över 300 registrerade deltagare i tävlingen där man startar i Geraardsbergen i Belgien och sedan går i mål i Meteora som ligger i Grekland. Till skillnad mot många andra tävlingar så finns det ingen bestämd resväg som cyklisterna måste ta. Det enda kravet dom har från start till målgång är att man passerar fyra officiella checkpoints under tävlingens gång. Vinnaren blir den som lyckas klara av sträckan på snabbast möjliga tid. För övrig så har de tävlande här inga support team eller stöd av något slag så det är var och en för sig från start till mål.

Transcontinental 2014 Race. Day 5 Checkpoint at Stelvio Pass.

Vart: Genom Europa

När: 28 juli

I fokus: Denna tävling handlar om uthållighet, både fysiskt och psykiskt, cyklistens navigeringskunskaper samt deras sinne för logistik.

Red Bull District Ride

District Ride kan återigen ses på cykelschemat efter att ha varit frånvarande sedan 2014. Detta blir tredje gången som tävlingen hålls, där den första gick av stapeln 2011 och andra under 2014. Denna, den tredje upplagan kommer att hållas i den historiska tyska staden Nuremberg.

Vart: Nuremberg, Tyskland

När: 2 sept

I fokus: Banan här bjuder alltid på mycket air och därmed även avancerade hopp så förvänta er inget mindre, speciellt inte med Szymon Godziek samt Nicholi Rogatkin med i deltagarfältet, två åkare som verkligen testar gränserna varje chans de får.

UCI World Championships

Gör er redo för en av de största tävlingarna för året och tävlingen som alla åkare vill vinna. Världscupen är nu avklarad och återstår gör nu bara ett race, så förvänta er mängder av spänning och åkare som satsar allt.

Vart: Cairns, Australien

När: 5–10 sept

I fokus: Den stora frågan här är om Aaron Gwin äntligen ska lyckas vinna en världsmästerskapsmedalj eller inte. Han sitter trots allt med fyra världscuptitlar och har en enorm talang men otur och problem med utrustningen har gjort att han ännu inte lyckats vinna en VM-medalj.

Red Bull Hardline

Red Bull Hardline klassas idag som en av de tuffaste downhill mountainbike tävlingar i världen och en tävling som alla världens bästa åkare hoppas att bli inbjuden till. Som vanligt kommer vi garanterat att få se Dan Atherton testa gränserna och se hur långt han kan pressa sig själv I denna, den fjärde upplagan av tävlingen.

Vart: Dyfi Valley, Wales

När: Under september månad (datum ej bestämt)

I fokus: Även om ögonen kommer att vara fokuserade på Dan så kommer vi även att kasta några blickar på hans bror Gee Atherton som under de tre tidigare eventen inte lyckats vinna en enda medalj, även om skickligheten och talangen finns där. Otur och skador har satt stopp för honom under tidigare upplagor men inför 2017 års tävling ser allt ut att klaffa, så länge han håller sig skadefri fram tills och under tävlingen. Lyckas han med detta, då har han goda chanser att hamna på prispallen i år.

Relaterade inlägg