Tävlingsschema för cykel under 2017 – del 1

Intresset för cykelsporter är på uppgång och antalet besökare som kommer till dessa olika event ökar för varje år som går. Med anledning av detta tänkte jag här gå igenom lite av vad schemat under 2017 bjuder på när det gäller cykling, allt från vanlig landsvägsåkning till BMX och MTB. Många av dessa event som jag skriver om här nere kan ni även ta del av på Red Bull TV.

Simple Session 2017

Simple Session flyttade under 2016 tillbaka till där tävlingen hör hemma, i Saku Suurhall i Tallinn, vilket enligt manga är den bästa inomhusanläggningen för BMX, i världen. Åkare måste dock klä sig ordentligt när dom deltar i detta event då det går av stapeln under februari månad, vilket är mitt under den estländska vintern.

Vart: Tallinn, Estland

När: 5 februari

I fokus: Man kommer för första gången att hålla separata tävlingar för park och gatuåkare, där man nu ger respektive kategori den erkännande som de är värda.

Yukon Arctic Ultra

Den kallaste tiden på året och en cykeltävling, kanske inte går hand i hand, men det hindrar inte arrangörerna i Yukon att anordna denna cykeltävling är en av de tuffaste och tveklöst kallaste tävlingarna i världen. De tävlande kan välja mellan att cykla 100, 300 eller 430 miles i temperaturer som kan sjunka ner till hela -50C.

Vart: Whitehorse, Kanada

När: 5–18 februari

I fokus: Den längsta sträckan, 430 mile, vilket motsvarar omkring 690km är en tävling som sträcker sig över 13 dagar. Med väldigt lite support för de tävlande, blir detta en riktigt utmaning som testar åkarnas viljestyrka och överlevnadsförmåga.

Crankworx Rotorua

Startskottet för en säsong av tävlande på den södra hemisfären går i år I slutet av mars och går under namnet Crankworx festival. Här hålls en omgång i Enduro World Series vilket i regel lockar till sig några av de största namnen inom sporten.

Vart: New Zealand

När: 25 mars till 2 april

I fokus: Som vi nämnde så kommer detta ge oss en första inblick i hur UIC World Cup säsongen kommer att utvecklas när det gäller åkare, nya lag och utrustning. I utförsåkningssegmentet förväntar vi oss att kanadensarna Brett Rheeder och Brandon Semenuks rivalitet fortsätter, en rivalitet vi fått ta del av under tidigare säsonger.

Cape Epic

Till denna tävling i Sydafrika kommer professionella som nybörjare, världseliten som förstagångsåkare. År efter år ser vi majoriteten av alla kända namn inom sporten ta sig hit för att delta i denna tävling som också visas live i en hel del länder runt om i världen.

Denna 700km långa mountain bike tävling sträcker sig långt in i Sydafrikas tuffa landskap men en väldigt växlande terräng. De tävlande deltar här i lag om två, där laget med den bästa tiden efter att ha genomfört den sjunde sträckan, vinner tävlingen.

Vart: Sydafrika

När: 19–26 mars

I fokus: Tidigare Tour de France vinnaren Cadel Evans deltog tillsammans med den professionella åkaren George Hincapie under 2017 års upplaga. Tillsammans lyckade de vinna Masterskategorin men inte den sammanlagda segern där man var omkring 3 timmar efter det slutgiltiga segrande laget som fick en tid på lite över 26 timmar mot deras lite över 29 timmar.

Relaterade inlägg