Tävlingsschema för cykel under 2017 – del 2

Intresset för cykelsporter är på uppgång och antalet besökare som kommer till dessa olika event ökar för varje år som går. Med anledning av detta tänkte jag här gå igenom lite av vad schemat under 2017 bjuder på när det gäller cykling, allt från vanlig landsvägsåkning till BMX och MTB. Många av dessa event som jag skriver om här nere kan ni även ta del av på Red Bull TV.

UCI MTB World Cup

UCI MTB World Cup säsongen inleds i Frankrike, dock endast med utförsåkningssegmentet som halls I Lourdes under april månad och som sedan följs upp med av cross-country-only segmentet under maj månad i Tjeckien. Totalt kommer World Cup att besöka nio länder under 2017.

Vart: Lourdes, Frankrike

När: 29–30 april

I fokus: Danny Hart är mannen alla kommer hålla ögonen på för att se om hans form från slutet av 2016 års säsong håller i sig och var början på något stort eller om det bara var så att han hade turen på sin sida. Ni kan följa alla de olika tävlingarna i World Cup live på Red Bull TV.

Crankworx Innsbruck

Det senaste tillskottet till Crankworx festivalen, en plats som normal sett är i fokus för vintersporter I Österrike, närmare bestämt Innsbruck.  Här kommer man hålla de vanliga kombinationerna av tävlingssegment, Downhill, Slopestyle, Dual Speed & Style, Whip Off samt Pump Track MTB.

Vart: Innsbruck, Österrike

När: 21–25 juni

I fokus: Som med de flesta Crankworx events så kommer slopestyle tävlingen vara den som lockar till sig flest åskådare samt majoriteten av världseliten. Med en ny plats kommer utmaningar när det gäller banans design vilket också kommer att sätta press på åkarna.

X Games

Summer X Games kommer under 2017 att hållas på en ny plats, en ny och modern anläggning med namnet U.S. Bank Stadium belägen i Minneapolis. X Games fortsätter att vara det största eventet inom BMX för Vert, Street samt Park kategorierna.

Vart: Minneapolis, USA

När: 13–16 juli

I fokus: Efter att ha varit borta under en säsong för att pröva på MTB Slopestyle kommer Drew Bezanson nu vara fullt fokuserad på allt som har med BMX att göra och har siktet inställt på att vinna hans första guldmedalj i X Games Park segmentet.

Trans-Siberian Extreme

Detta är utan tvivel den längsta tävlingen inom cykling. Sträckan mellan Moskva och Vladivostok är inte mindre än 615 mil lång, vilket är också varför tävlingen pågår under 25 dagar. Detta är utan tvivel en enorm utmaning, både fysiskt och psykiskt för alla deltagare. Absolut inget som en nybörjare bör ge sig an, inte som första tävling i alla fall.

Vart: Ryssland

När: 18 juli till 11 augusti

I fokus: Oerhört påfrestande för åkarna då de tvingas täcka väldigt långa sträckor varje dag. Man kan här följa alla åkare, live, genom tävlingens webbsida online. Låter detta som något lockande, varför inte pröva. Se bara till att du är i utmärkt form, att du är kapabel till att cykla den sträcka som krävs av åkarna varje dag, om inte, börja då träna och försök istället under 2018.

Relaterade inlägg