Spinning som träningsform

Spinning är en väldigt populär träningsform som många gym ofta erbjuder som ett extra tillägg till medlemskapet som då för det mesta inkluderar maskiner och styrketräning. Men att komplettera den vanliga träningen med spinning har bevisats att ge en hel del fördelar. Framförallt är det en högintensiv träningsform som gör att man stärker både konditionen och flåset på ett mycket effektivt sätt. 

Att investera i en spinningcykel för hemmabruk är också ett mycket praktiskt sätt att få en effektiv träning som bränner mycket kalorier och stärker större delen av kroppens alla stora muskelgrupper. På dagens marknad kan man hitta spinningcyklar i samtliga prisklasser och med olika funktioner för att passa olika användare. En spinningcykel med fler funktioner ger fler möjligheter och flera olika motståndsnivåer.

Tillbehör och utrustning

Vid spinning är det flera särskilda kläder och utrustning som man behöver för att spinningpasset ska vara motiverande, bekvämt och underhållande.Spinningcyklar till skillnad från vanliga motionscyklar är väldigt lika racercyklar eller landsvägscyklar. Den största liknelsen är de pedaler som de olika cyklarna är utrustade med. Pedalerna har två olika sidor som gör att man kan cykla säkert oavsett vilka skor man använder. Den släta sidan på pedalen gör att man kan använda vanliga gymnastikskor eller sneakers när man cyklar. Sedan har pedalerna också en sida med klossar som gör att man kan klicka fast sina vanliga cykelskor i tramporna. Att klicka fast skorna ger en säkrare, stabilare cykling där man kan ta i och verkligen trycka på om man cyklar med ett högre motstånd. Att kombinera rätt skor med spinningcykeln gör att man kan prestera bättre under träningen och bygga upp en bättre kondition med en snabbare träningskurva. Utöver ett par bra och praktiska cykelskor är det också en fördel om man kompletterar sina vanliga träningskläder med ett par sköna cykelbyxor. Tack vare det vadderade fodret på byxorna sitter man skönare på sadeln. Utan ett par cykelbyxor är det större risk för skavsår vilket inte gör träningen särskilt motiverande eller rolig att genomföra under en längre tid.

Att tänka på när man utövar spinning

Spinning är en form av högintensiv träningsform som kan utövas på gymmet eller hemma om man investerar i en spinningcykel för hemmabruk. Men om man inte är en van användare av en spinningcykel är det några saker man ska ha i åtanke.  Anpassa spinningpasset på din tidigare erfarenhet och börja med ett lättare motstånd för att behålla motivationen för att fortsätta med aktiviteten. Personer som slutar med spinning efter endast ett pass har ofta cyklat med ett för högt motstånd som gör att man sliter mer än man klarar av eller har kondition för. I början är det därför bättre att cykla med ett lättare motstånd innan man har byggt upp styrkan i benen och stärkt konditionen.

Fördelar med spinning

Att regelbundet köra spinning ger kroppen en mängd fördelar. Framförallt är spinning en träningsform som gör att man på ett snabbt och effektivt sätt kan stärka kroppens muskler och kondition.
En bättre kondition ger ett jämnare blodflöde som ger kroppens muskler en bättre syretillförsel samt gör att man sover bättre och håller sig friskare.

Fördelar med spinning

Relaterade inlägg